Veilig vliegen met de CTI-joystick

  04-09-2018



De inductieve industriële joystick van CTI is de meest betrouwbare en duurzame joystick die overal ter wereld verkrijgbaar is - dus het is geen verrassing dat je hem kunt vinden op een helikopter die al tientallen jaren door het Britse leger wordt gebruikt.
Gazelle-helikopters hebben aan conflicten over de hele wereld deelgenomen. Het Britse leger heeft ze gebruikt voor verkenning, inzet van troepen, richting van artillerievuur, helikoptertraining en de evacuatie van slachtoffers.
Tijdens de Falklandoorlog speelde de Gazelle een waardevolle rol vanuit de vluchtdekken van schepen van de Royal Navy.

En in de cockpit van de Gazelle 2018 staat de CTI F-serie joystick, die gebruikmaakt van inductieve spoel sensortechnologie die niet kan worden beïnvloed door veranderingen in temperatuur, leeftijd of gebruik.
De ontwikkeling van de Gazelle begon toen het Franse leger behoefte had aan een lichtgewicht observatiehelikopter.

Het ontwerp moest minimaal onderhoud vereisen en daarom lage bedrijfskosten. Veel van de gebruikte componenten zijn ontworpen om tot 1200 vlieguren mee te gaan voordat ze moeten worden vervangen.
Het is dus geen verrassing dat, terwijl de helikopters zijn ontwikkeld, de industriële joystick van CTI onderdeel is geworden van de Gazelle. De meest betrouwbare en duurzame joystick die overal ter wereld verkrijgbaar is, ondervindt geen van de slijtageproblemen van potentiometers of hall-effect joysticks.
Er is nooit een "afdrijvende" kwestie van de gekalibreerde spanningsinstelling aangezien de verhouding van spoelwikkelingen constant blijft.
De spoelsensor is niet gevoelig voor de slijtageproblemen van joysticks van de potentiometer of verslechtering van de materiaalsamenstelling in hall-effect joysticks.
Met slechts drie bewegende delen - een roestvrijstalen as, een veergeleider en een veer - heeft het ontwerp van de joystick messing inserts met schroefdraad in plaats van alleen de uitsparingen voor de montagegaten, die het lichaam beschermen tegen scheuren als gevolg van schokken of trillingen tijdens gebruik.

Met een reeks aangepaste opties voldoen de joysticks aan de luchtvaart-, medische en militaire normen, waardoor de hoogste betrouwbaarheid wordt gegarandeerd bij het grootste bereik van bedrijfstemperatuur.
In 2016 besloot het ministerie van Defensie de Gazelles van het Army Air Corps nog negen jaar in dienst te houden - waarmee de Gazelle de oudste helikopter werd in de actieve inventaris van het land, met meer dan 50 jaar dienst.
Het hield beter stand dan enig ander helikoptermodel tijdens de oorlog in Afghanistan, terwijl andere helikopters worstelden met de eisen van de omgeving. Ongeveer 80% van de Gazellen was beschikbaar voor geplande operaties in plaats van buiten werking te zijn.

CTI Electronics Corporation is een vertrouwde Nexus Components-leverancier, die industriële computerrandapparatuur produceert, zoals joysticks, keypads, aanwijsapparaten en toetsenborden.

Klanten, waaronder BAE Systems, Boeing en US Homeland Security vertrouwen op de betrouwbare en duurzame producten van het bedrijf, die bestand zijn tegen de meest veeleisende omstandigheden.

Het volledige assortiment CTI-joysticks van Nexus kunt u vinden op onze website http://www.nexuscomponents.co.uk/Manufacturers/Products/CTI%20ELECTRONICS